Carla & Mick “Omdat Mick Jochem nu elke week uit school haalt hoeft hij niet meer naar de BSO.”

Inleiding

Carla’s zoon Jochem klaagde al een tijdje over de naschoolse opvang. ‘Hij zei al ruim een jaar dat hij het niet meer leuk vond. Uiteindelijk hebben we gezocht naar een oppas die Jochem van school kon halen.’

Carla (moeder):

“Ik zocht bewust naar een actieve, jongere oppas die Jochem goed kon vermaken en bezig houden. Ik werk zelf vanuit huis, dus het is fijn als een babysit niet alleen in de zetel zit maar ook activiteiten onderneemt met de kinderen. Voor Jochem is het ook veel leuker als hij iets kan doen met jongens van zijn leeftijd. Dat zagen we op de naschoolse opvang te weinig; er zijn daar toch ook meer jongere kinderen waardoor hij een beetje buiten de boot viel. Het was wel lastig om een oppas te vinden voor maandag, dinsdag en donderdag, dus we hebben er nu een paar babysits die elkaar afwisselen.”

Jochem (kind):

“De naschoolse opvang is gewoon saai. Er waren alleen maar kleine kinderen en we moesten heel veel knutselen. Met Mick is het veel leuker, dan kan ik gewoon naar huis gaan en leuke dingen doen. En ik kan ook met mijn vriendjes spelen.”

Mick (babysit):

“Ik babysit al heel lang. Toen ik jonger was deed ik dat vooral ’s avonds en dat was toen wel heel relaxed, maar de opvang doen na school is veel leuker. Als je ’s avonds oppast liggen de kinderen al in bed en overdag heb je veel meer contact met hen en kun je meer dingen samen doen. Laatst ging Jochem met een vriendje knikkeren. Toen ik die mooie knikkers zag, werd ik zelf ook enthousiast en heb ik lekker mee geknikkerd! Dan word ik zelf ook weer een beetje kind.”

Zoek zelf een babysit of een werk als babysit!