40.000+ ouders gingen je voor Vind babysits in je buurt, neem contact met ze op & plan een ontmoeting

Hoe het werkt voor ouders

Ik ben een oppas/onthaalouder

Er zijn meer dan 51.000 gezinnen en babysits op Sitly in heel Nederland. Je kunt gemakkelijk iemand vinden die aan je wensen voldoet.

Step 1 Laat ons weten wat je zoekt.

Voeg je voorkeuren en wensen toe aan je profiel. Denk aan ervaring, beschikbaarheid of babysit tarief. Je ziet dan de babysits die het beste aansluiten bij jouw situatie. De filters kun je altijd aanpassen.

Step 2 Bekijk de babysit-profielen.

Check de profielen om de babysits te leren kennen. Bekijk hun ervaring, referenties en beschikbaarheid. Kijk of hun aanbod matcht met waar jij naar op zoek bent in een oppas en stuur een bericht aan degenen die je leuk vindt.

Step 3 Ontmoet de babysits die je leuk vindt.

Als de chat je bevalt, plan dan een kennismaking en leer elkaar beter kennen. Kijk hoe zij en je kinderen met elkaar omgaan en besluit dan of het een match is.

Veiligheid

Sitly is een online platform waar je gemakkelijk een babysit of onthaalouder in de buurt kunt vinden. Het is een platform om je blikveld te verruimen - je ideale babysit woont misschien wel bij je om de hoek en dat weet je niet eens!

10 tips voor het vinden van een babysit

Als je op zoek gaat naar een babysit is het goed om onderstaande te onthouden.

Selecteer en bekijk je babysit

Vraag naar hun referenties en kijk wie hen op Sitly hebben beoordeeld. Plan altijd een kennismaking voordat je een babysit aanneemt. Voordat je iemand persoonlijk ontmoet kun je ook alvast een telefonische sollicitatie of videocall voeren. Op deze manier kom je erachter of de babysit bij je past.

Houd je persoonlijke gegevens privé

Zet geen persoonlijke informatie zoals telefoonnummer of adres in de omschrijving van je profiel. Geef deze alleen aan babysits waar je een gesprek mee hebt gehad en waar je een kennismaking mee wil inplannen.

Neem contact met ons op als je twijfelt

Vraagt iemand naar je persoonlijke gegevens zonder een eerder gesprek, of is er iets dat je vreemd vindt in een chat? Laat ons dat weten via info@sitly.be en we kijken ernaar.

Heb je een vraag?

Wat is Sitly?

Bij Sitly kun je een babysit, onthaalmoeder of gezin in je buurt vinden. Je kunt eenvoudig contact met ze opnemen, kennismaken en eventueel verdere afspraken maken. Je bepaalt zelf wat voor type opvang of welk type van gezin het beste voor jou is, en kunt dus zelf bepalen met wie je contact wil leggen.

Brengt registratie verplichtingen met zich mee?

Nee. Registreren is geheel vrijblijvend, gratis en brengt geen verplichtingen met zich mee. Zo kun je zelf bepalen of je ingaat op een uitnodiging tot kennismaking van ouders, babysits en/of onthaalmoeders bij jou in de buurt. Het regelen van kinderopvang heb jij zo volledig zelf in de hand.

Worden ouders, babysitters en onthaalmoeders gescreend door Sitly?

Sitly kun je zien als een online "prikbord." Iedereen kan zich aanmelden of berichten sturen. Wij screenen niet op voorhand. Natuurlijk controleren we wel regelmatig of er geen ongewenste berichten worden geplaatst. Maar het is aan ouders en babysitters zelf om een selectie te maken binnen het aanbod van Sitly. We raden je dan ook aan om nauwkeurig om te gaan met de selectie, door bijvoorbeeld referenties op te vragen en een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo krijg je het beste beeld van een potentiële babysit of potentieel gezin.