Typ je vraag

Informatie

Wat kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je berichten van anderen gratis inkijken en gratis beantwoorden. Heb je een leuke babysit gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost: 1 maand: € 14,95

3 maanden: € 29,85 (€ 9,95 per maand)           Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Hoe zoek ik een babysit of onthaalouder online?

Het is belangrijk om je vooraf te bedenken wat voor een babysit of onthaalouder je zoekt. Maar daarom een wensenlijstje en een karakterschets. Met die karakterschets kun je op een online platform gaan zoeken. Bij de meeste opvangsites screen je zelf je babysitters. Zorg er dus voor dat je een sollicitatiegesprek houdt en de referenties van de babysitter nagaat. Heb je een leuke babysit gevonden? Dan kun je een proefperiode instellen. Voor meer informatie lees je ons artikel "Online een babysit zoeken, hoe doe je dat?"

Waar moet ik op letten tijdens het sollicitatiegesprek met de nieuwe babysit?

Vraag voorafgaand aan het kennismakingsgesprek naar de referenties en de ervaring van je nieuwe babysitter. Voor het gesprek kun je dan alvast met andere ouders bellen om te horen wat voor babysit ze is. Stel vragen die je belangrijk vindt en kijk of er een klik is tussen haar en je kinderen. Wil je je uitgebreid voorbereiden op het sollicitatiegesprek? Lees dan ons artikel "Het sollicitatiegesprek met je nieuwe babysit: hoe doe je dat?"

Welke vragen moet ik stellen tijdens een sollicitatiegesprek?

Wat je wil vragen, is heel persoonlijk. Jij vindt andere dingen belangrijk dan andere ouders. Het is wel altijd goed om ervaring, motivatie, beschikbaarheid en uurtarief te bespreken. Wij hebben voor jou een uitgebreide lijst met vragen opgesteld, waar je kan bepalen wat je belangrijk vindt. Je vindt deze lijst in ons artikel "Wat vraag je aan een babysit tijdens de kennismaking?

Wat kost een babysit?

Het babysittarief is afhankelijk van diverse factoren: onder andere leeftijd, ervaring en regio waar ze woont, spelen een rol. Wil je weten hoe je je babysittarief berekent, lees dan ons artikel "Hoeveel betaal je een babysit?"

Wat is een onthaalmoeder?

Een onthaalouder biedt kleinschalige opvang, meestal bij haar zelf in huis. Ze heeft een relevant diploma en de relevante papieren. Een onthaalmoeder mag zes kinderen tegelijk opvangen en staat onder controle van Kind en Gezin. Sommige onthaalouders werken tegen een inkomenstarief, een tarief aangepast aan je inkomen. Meer weten? Lees dan ons artikel "Een onthaalmoeder voor je kinderen, hoe werkt dat?"

Informatie

Hoeveel kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je berichten van anderen gratis inkijken en gratis beantwoorden. Heb je een leuk gezin gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost: 1 maand: € 8,95

3 maanden: € 14,85 (€ 4,95 per maand)Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Wat verdien ik met babysitten?

Wat je met babysitten kan verdienen is heel erg afhankelijk van je leeftijd, ervaring, op hoeveel kinderen je past en waar je woont. Je kunt het best uitgaan van het minimumloon en van daaruit berekenen wat je wil verdienen. Wil je jouw babysittarief berekenen en kunnen onderbouwen? Ga dan naar het artikel "Hoeveel verdien je met babysitten?"

Moet ik mijn cv naar Sitly sturen?

Nee. Je kunt de informatie die je aan de ouders wil geven rechtstreeks in je profiel plaatsen. 

Hoe begin ik met babsyitten?

Als je nog niet zoveel ervaring hebt, moet je soms goed zoeken voor een plaatsje. Ouders willen graag iemand met ervaring. Je kunt ouders vragen of je ze kan helpen met hun kinderen wanneer de ouders thuis zijn, of op je jongere broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes passen. Of de kinderen van de buren. Dit telt allemaal als ervaring en het verhoogt je kansen om een leuk babysitadres te vinden. Meer tips vind je in ons artikel "Babysit worden: Hoe begin je met babysitten?"

Hoe kan ik snel werk als babysit vinden?

Als je online een gezin zoekt, zorg dan dat je profiel pico bello in orde is. Vertel in de informatie wie je bent, wat je doet, naar wat je zoekt en wanneer je beschikbaar bent. Voeg ook een leuke foto toe als profielfoto. Voor meer tips lees je ons artikel "Sneller babysitwerk vinden".

Hoe bereid ik me voor op een gesprek met een nieuw gezin?

Bereid je goed voor: er zijn een heleboel vragen die ouders aan je kunnen stellen. Bijvoorbeeld: "Vertel eens iets over jezelf? Waarom vind je babysitten zo leuk? Hoeveel ervaring heb je?" Die kun je al goed thuis voorbereiden. Wil je je tot in de puntjes op je sollicitatie voorbereiden? Lees dan het artikel "Hoe bereid je je voor op de kennismaking met je nieuwe babysitgezin?"

Informatie

Hoeveel kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je berichten van anderen gratis inkijken en gratis beantwoorden. Heb je een leuk gezin gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost: 1 maand: € 8,95

3 maanden: € 14,85 (€ 4,95 per maand)Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Hoe word ik een onthaalmoeder?

Als je je diensten als onthaalouder wil aanbieden, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Niet iedereen kan zich zomaar onthaalmoeder noemen. Lees ons artikel "Onthaalmoeder worden: de voorwaarden" voor meer informatie.

Over Sitly

Wat is Sitly?

Bij Sitly kun je een babysit, onthaalmoeder of gezin in je buurt vinden. Je kunt eenvoudig contact met ze opnemen, kennismaken en eventueel verdere afspraken maken. Je bepaalt zelf wat voor type opvang of welk type van gezin het beste voor jou is, en kunt dus zelf bepalen met wie je contact wil leggen.

Brengt registratie verplichtingen met zich mee?

Nee. Registreren is geheel vrijblijvend, gratis en brengt geen verplichtingen met zich mee. Zo kun je zelf bepalen of je ingaat op een uitnodiging tot kennismaking van ouders, babysits en/of onthaalmoeders bij jou in de buurt. Het regelen van kinderopvang heb jij zo volledig zelf in de hand.

Worden ouders, babysitters en onthaalmoeders gescreend door Sitly?

Sitly kun je zien als een online "prikbord." Iedereen kan zich aanmelden of berichten sturen. Wij screenen niet op voorhand. Natuurlijk controleren we wel regelmatig of er geen ongewenste berichten worden geplaatst. Maar het is aan ouders en babysitters zelf om een selectie te maken binnen het aanbod van Sitly. We raden je dan ook aan om nauwkeurig om te gaan met de selectie, door bijvoorbeeld referenties op te vragen en een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo krijg je het beste beeld van een potentiële babysit of potentieel gezin.

Hoe werkt de Sitly app?

Via de app kun je jezelf registreren, een profiel aanmaken en op zoek gaan naar de ideale babysit, de ideale onthaalmoeder of het ideale gezin, bij jou in de buurt. De app is erg gebruiksvriendelijk en bevat meer mogelijkheden dan de desktopversie. Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of via de Apple store. In ons artikel "Sitly kinderopvang app voor Android en iOS" vind je uitgebreide informatie over het gebruik van onze app.

Mijn account

Hoe leg ik contact met iemand?

Je kunt iemand aanspreken door naar het profiel van iemand te gaan, en te klikken op "bericht sturen". Je dient dan wel eerst een premium lidmaatschap af te sluiten. Zodra jij het bericht hebt verzonden, sturen wij een e-mail naar deze persoon en een pushbericht via de app. Mensen naar wie jij een bericht stuurt, kunnen dat gratis beantwoorden. We delen nooit jouw contactgegevens zoals adres, e-mail of telefoonnummer met andere Sitly-gebruikers. Het is dus aan jou om die eventueel aan de ander door te geven.

Hoe kunnen anderen contact met me opnemen?

Anderen kunnen met jou contact opnemen als zij een premium lidmaatschap hebben afgesloten. Iemand stuurt een bericht via Sitly naar jou en jij ontvangt hiervan een e-mail via ons, of een pushbericht via de app. Je kunt berichten van anderen altijd gratis beantwoorden.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Log in, ga naar je profiel en klik op Account instellingen. Je ziet daar een link "Wachtwoord wijzigen", waar je direct een nieuw wachtwoord kunt invoeren.

Ik heb een nieuw wachtwoord aangevraagd, maar krijg geen e-mail. Wat nu?

Als je een nieuw wachtwoord opvraagt, krijg je een e-mail met een link om je wachtwoord te wijzigen. Check ook je spam-folder of prullenbak. Ontvang je geen mail? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Ga naar "Profiel". Onder je beschikbaarheid zie je je huidige adres, en daar kun je het adres ook aanpassen. 

Ik wil geen wekelijkse e-mails ontvangen. Hoe regel ik dat?

Ga via "Profiel" naar "Account instellingen". Daar vind je ook de "E-mail instellingen". Je kunt de "Updates van nieuwe matches" op "Nooit" zetten, en dan ontvang je geen wekelijkse emails met updates meer.

Hoe kan ik mijn premiumabonnement beëindigen?

Je kunt je premiumabonnement beëindigen door in te loggen en te gaan naar Mijn instellingen/Premium status. Wanneer je je hebt ingeschreven via iTunes, dien je je ook weer af te melden via iTunes. Apple werkt als tussenpersoon voor betalingen tussen Sitly en haar gebruikers. Je kunt de instructies voor het opzeggen van een iTunes abonnement hier vinden: https://support.apple.com/nl-nl/HT202039Wanneer je je hebt ingeschreven via Google Play (Android), dien je je ook weer af te melden via Google Play. De instructies voor het opzeggen van een Android abonnement vind je hier: https://play.google.com/store/account/subscriptionsHet deïnstalleren van de app, of het verbergen of verwijderen van je account stopt niet automatisch je premium account! Stop je lidmaatschap via iTunes of Google Play.Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Kan ik mijn profiel omzetten naar babysitter, onthaalmoeder of ouder?

Helaas is dat technisch niet mogelijk. Het beste kun je jouw "oude" profiel eerst verwijderen om je vervolgens opnieuw in te schrijven als ouder, babysitter of onthaalmoeder. 

Kan ik me ook weer afmelden bij Sitly?

Ga via "Profiel" naar "Account Instellingen". Als je tijdelijk geen opvang nodig hebt, kun je je profiel verbergen tot je weer inlogt. Jouw gegevens zullen dan niet meer zichtbaar zijn voor andere ouders, babysitters of onthaalmoeders, maar mocht je in de toekomst weer een babysit of babysitwerk willen zoeken, ben je niet meteen al je gegevens kwijt.

Privacy

Zijn mijn persoonsgegevens zichtbaar voor anderen?

Als babysit zijn alleen jouw voornaam, foto en leeftijd zichtbaar voor andere gebruikers. Als ouder tonen we je voornaam, foto, het aantal kinderen en hun leeftijden. Verder tonen we jouw locatie bij benadering op een plattegrond, zodat ouders of babysitters kunnen zien hoe ver je van hen vandaan woont. Jouw exacte locatie is echter niet te zien. Je adresgegevens blijven afgeschermd en zijn niet zichtbaar voor andere Sitly-gebruikers.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig opgeslagen?

Wij hechten veel belang aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. De website is daarom extra beschermd met een zogeheten SSL-certificaat. Dit certificaat versleutelt informatie die heen en weer wordt gezonden. Je kunt zien dat de website beschermd is door het slotje in de browser.

Waarvoor worden mijn adresgegevens gebruikt?

Jouw adresgegevens worden gebruikt om andere geregistreerde gebruikers ongeveer te laten zien waar je woont, door een icoontje op de kaart van jouw buurt te plaatsen. Zo kan een andere ouder, babsyitter of onthaalmoeder zien dat je in de buurt woont en je eventueel via Sitly benaderen. We zullen jouw straatnaam en huisnummer nooit zichtbaar maken. Evenmin zullen wij jouw adresgegevens aan derden verstrekken. 

Is Sitly veilig?

Sitly is een marktplaats waar ouders en babysitters uit de buurt elkaar kunnen vinden. Je kunt ongeveer zien waar iemand woont, plant een sollicitatiegesprek en checkt de referenties, net zoals je bij een babysit zou doen die je via-via ontmoet. In wezen is het enkel een verruiming van je zichtveld: je ziet babysitters in de buurt die je niet eerder kende, maar die misschien enkel een paar honderd meter verderop wonen.Wat doet Sitly aan veiligheid? We houden periodieke handmatige controles om te kijken of alles goed gaat, en we ontvangen meldingen wanneer er iets afwijkends op het platform gebeurd. We zorgen voor een beveiligde omgeving waarin je berichten kunt versturen en geven babysitters de mogelijkheid referenties te uploaden. We nemen alle vragen en opmerking over veiligheid serieus. Heb je een vraag hierover of heb je een bericht ontvangen dat je niet correct vindt? Neem dan contact op met onze helpdesk via info@sitly.be.

Kun je het antwoord niet vinden?

Neem contact met ons op