Mariska & Anne “Anne stuurt me steeds foto om te laten zien hoe het gaat, dat vind ik heel fijn.”

Inleiding

Mariska had meteen een klik met haar onthaalmoeder Anne. “Vanaf het begin wist ze me al gerust te stellen door steeds foto’s van Isabel te sturen.”

Waarom koos je voor een onthaalmoeder?

Mariska: Ik vind het belangrijk dat Isabel in aanraking komt met andere kinderen, en samen leert spelen. Maar een kinderdagverblijf vond ik te grootschalig. Daarom ging ik op zoek naar een onthaalmoeder. En met Anne had ik meteen een klik.

Hoe ging het in het begin?

Mariska: De eerste paar weken huilde Isabel heel veel. Toen voelde ik zo schuldig, want ik dacht, dan zadel ik iemand anders met mijn huilende kind op! Maar Anne ging daar heel goed mee om. Ze stelde me gerust, stuurde regelmatig berichtjes om te zeggen hoe het ging en zelfs foto’s. En dat doet ze eigenlijk nog steeds.

Anne (onthaalmoeder):

Mariska en ik hebben een goede band, we kunnen alles tegen elkaar zeggen. En Isabel is een schatje. Ik merk dat ze het fijn vindt om andere kinderen om zich heen te hebben en samen te kunnen spelen. En als Isabel weer nieuwe fases of sprongetjes heeft kunnen we dat goed samen bespreken; dan overleggen we samen hoe we daarmee omgaan. Maar ook de leuke dingen delen we. Zo kreeg ik een filmpje dat ze thuis is gaan lopen, en dan juichen we allebei voor Isabel!

Zoek zelf een babysit of een werk als babysit!