Gezondheid en veiligheid van gezinnen en babysitters

We hopen dat het goed gaat met u en uw familie. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, voor de gezondheid en het gezin, maar ook voor het werk en de financiën. We beseffen dat Sitly u goed kan helpen, maar het is van groot belang om rekening te houden met deze veiligheidsmaatregelen:

Het is de taak zowel van de ouders als van de oppas om te bepalen of het veilig genoeg is om een babysit te plannen of om elkaar te ontmoeten voor een gesprek.

Dit alles komt neer op open communicatie over de gezondheidstoestand van alle betrokkenen: de babysit, de ouders, de kinderen, maar ook de mensen met wie je nauw contact hebt gehad.

Babysitsessies en kennismakingsgesprekken kunnen niet doorgaan als:

- Een van jullie heeft de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand die de diagnose COVID-19 heeft gekregen.

- Een van jullie is de afgelopen 14 dagen naar een hoogrisicogebied gereisd, zoals China, Italië, Zuid-Korea, Iran. Hoogrisicogebieden kan je bekijken op deze kaart.


Wanneer jullie beslissen elkaar te ontmoeten, adviseren wij om de volgende stappen te volgen, voor iedereen die erbij betrokken is:

- Praat met elkaar over je gezondheidstoestand, eventuele reizen in de afgelopen weken en over aanwezigheid in grote groepen of bij evenementen in de afgelopen 14 dagen.

- Neem je temperatuur op vlak voor de sessie of het gesprek begint, of bij aankomst.

- Was je handen grondig met water en zeep bij aankomst, en regelmatig tijdens de babysitsessie.


Als een van de waarschuwingen op u van toepassing is, is het waarschijnlijk dat u zich moet isoleren om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Raadpleeg de WHO-website en de coronavirusinformatie van uw eigen overheid (zie de lijst hieronder).

Blijf gezond en veilig!

~ Team Sitly